Vikåsen har jobbet med å starte opp sin e-sportsatsing siden februar 2021 og ser nå frem til en åpning av aktiviteten i slutten av 2021/begynnelsen 2022.

Brakka har blitt pusset opp, utstyr bestilt og fiber innlagt. Nå mangler vi bare ivrige barn og ungdom for fylle stolene og ha det morsomt i hele 2022.

Vikåsen IL og e-sport

Vikåsen har to rom med plass til 6-8 spillere i hvert rom hvor spillerne kan trene og spille kamper. Det vil være 12 spillstasjoner fordelt på de to rommene slik at ingen skal være nødt til å ha med eget utstyr til aktiviten. Det vil bli organisert ukentlige treninger innen e-sport og kamper mot andre lag i seriespill.

Tilbudet vil koste 700kr i halvåret i særavgift + 300kr i året i medlemskap til Vikåsen IL og vil dekke alt man trenger for å kunne delta på treninger og kamper gjennom året. I første omgang åpnes det opp et tilbud for alle mellom 12 og 19 år, grunnet aldersgrense på spill i seriesystemet.

Dette vil være en aktivitet der fritidskortet fra Drammen kommune kan benyttes, som dekker intill 1000kr i halvåret for faste aktiviteter i alderen 6-18 år.

Hva er e-sport?

E-sport er en konkurranseform med dataspill, enten som lagspill eller individuelt. Forskjellen på e-sport og gaming ligger i organisering og konkuranse. Gaming foregår hjemme, sammen med venner eller alene og er en hobby, mens e-sport er organisert i lag hvor man møter til trening opptil flere ganger i uken og deltar i serie og turneringsspill sammen med laget sitt, eller som individuell utøver. Hvis man vil sammenligne med f.eks. fotball så er gaming å ta med en ball ut i hagen og spille uorganisert med venner eller drive med ballek, mens e-sport er å delta aktivt i en fotballklubb med treninger og kamper til faste tider gjennom sesongen.

Blant e-sportgrenene i Norge nå finner vi alt fra CS GO (skytespill) til FIFA (fotballspill), med fokus på både enkeltprestasjoner og skikkelig lagarbeid. Det finnes ulike spill for aldersgrupper helt fra 8 år opp til de som er beregnet på 18+.

Les mer om PÅMELDING og bli med.