Banner

Fortnite

Introduksjon

Fortnite er et «third person shooter», «Battle Royale» spill. Det vil si at man kjemper i ett skytespill til det bare er én igjen. Dette er vinneren. Fortnite spilles på et fast kart over et ganske stort område. Kartet inneholder små byer, ørkener, fjell og is, samt store områder med vann. 100 spillere starter i en varmluftballong som beveger seg raskt over kartet i en rett linje. Når man har funnet et bra sted å begynne, hopper man ut av ballongen i fallskjerm (en såkalt «glider»), og ender på bakken. Der vil man finne kister og lignende med våpen, førstehjelpsskrin og andre ting man trenger i kampen om å bli den siste stående. Etter en liten stund, vil en storm starte opp i yttergrensene av kartet, og gjøre den spillbare delen av kartet litt mindre. Stormen vil med jevne mellomrom gjøre spilldelen litt og litt mindre, slik at de 100 spillerne presses inn på hverandre. Til slutt er det bare noen få spillere igjen på et svært begrenset område, og de slåss til bare vinneren står igjen. En ting som skiller Fortnite fra andre «Battle royale»-spill, er spillernes evne til å bygge byggverk underveis. Man kan plukke opp materialer som treverk, stein og stål, og bygge utkikkstårn, forsvarsverk eller lignende. Å bygge kan gjøres svært raskt hvis man har trent god teknikk, og er derfor et nøkkelelement i det å vinne. Man sier gjerne at den som bygger best og fortest, ofte vinner den siste kampen der det er få spillere igjen.

Fortnite kan spilles som enkeltspiller, eller lag på to, tre eller fire spillere. Det finnes også mange forskjellige spillmodus. For eksempel ett spillmodus der det ikke går an å bygge byggverk. Alle spillerne stiller med nøyaktig samme utgangspunkt hver gang, og det er ikke mulig å skaffe seg fordeler ved å vinne runder, eller kjøpe seg utstyr i shopen.

Aldersgrenser

Spillet har en anbefalt aldersgrense på 12 år. Vi har bestemt oss for at de som har fylt 11 år, kan få være med hvis de har foresattes tillatelse. Øvre aldersgrense er til og med 19 år.

Lagoppsett

Vi forsøker å dele inn i lag etter ferdighet og alder. Vi ønsker så like spillere som mulig på hvert lag. Det er også slik at noen lag spiller i serien, mens andre ikke gjør det enda.

Se også

Youtube